Saturday, 1 February 2014

Biodata BoBoiBoy! dan kawan2

Assalammualaikum dan hai!
     Dalam post yang lalu saya ada menyatakan bahawa saya ingin melakukan biodata BoBoiBoy dan kawan-kawannya, bukan? Okay, saya ingin mencuba dan tak pastilah betul ke tak. Mungkin salah mungkin betul mungkin minta pelempang. Saya cuma buat berdasarkan pemerhatian serta pencarian maklumat saya. Ewah, ni nak buat folio PBS ke apa? :P

     Baiklah, kembali ke topik asal. Maaf sekiranya ada yang salah. Sekiranya salah, tegurlah di bahagian komen, ya?

     So, Saya akan buat untuk 5 karakter je iaitu Boboiboy, Yaya, Gopal, Ying dan Fang. Next time I'll do the others if I want to. Lets do this. Bismillahhirrahmannirahim...

BoBoiBoy
Nama: BoBoiBoy
Umur: 11 tahun
Tarikh lahir: 13 Mac
Keluarga: Tok Aba, ibu bapa, Ochobot
Kawan: Gopal, Yaya, Ying, Fang, kawan sekelas
Frenemy: Adudu and the gang, Fang
Musuh: Ejojo
Kekuatan: Mengawal elemen petir, angin, tanah serta berpecah menjadi tiga
Kelemahan: Pelupa (ketika berpecah) dan takut pada bunyi belon meletup
Benda ditakuti: Biskut Yaya, bunyi belon pecah
Hobi: Main bola sepak
Personaliti: Matang dan sedikit childish, pandai merancang strategi perlawanan, kuat, berani, selamba, baik, suka menolong Tok Aba



Yaya
Nama: Yaya
Umur: 11 tahun
Keluarga: Ibu bapa dan adik lelaki
Kawan: BoBoiBoy, Ying, Gopal, Fang, kawan sekelas
Frenemy: Adudu and the gang
Musuh: Ejojo
Kekuatan: Memanipulasi graviti
Kelemahan: Tidak mahir dalam membuat biskut
Hobi: Membuat biskut
Personaliti: Peramah, baik hati, comel, kuat, mudah marah terutama tentang biskut, suka masak (kot), berdisiplin, rajin.




Gopal
Nama: Gopal
Umur: 12 tahun
Keluarga: Appa dan amma
Kawan: BoBoiBoy, Yaya, Ying, Fang, kawan sekelas
Frenemy: Adudu and the gang
Musuh: Ejojo
Kekuatan: Memanipulasi molekule
Kelemahan: Penakut
Benda ditakuti: hampir kesemuanya lol
Hobi: makan
Personaliti: Penakut, bercakap tak fikir dahulu, tak pandai Math, suka minta Tok Aba belanja, suka berhutang lol, setiakawan, tak mudah lupa kawan





Ying

Nama: Ying
Umur: 10 tahun
Keluarga: Nenek
Rakan: Yaya, Boboiboy, Gopal, Fang, kawan sekelas
Frenemy: Adudu and the gang
Musuh: Ejojo
Kekuatan: Memanipulasi masa
Kelemahan: Tidak mengetahui potensi kuasa
Benda ditakuti: Badut
Hobi: Bermain permainan video
Personaliti: Pemalu, berani (selepas bersin), bijak pandai, setiakawan, cakap laju, gamer, rajin belajar, sarkastik (sedikit), comel, stamina yang tinggi





Fang
Nama: Fang
Umur: 11 tahun
Tarikh lahir: 13 April
Keluarga: ibu bapa
Kawan: Boboiboy, Gopal, Yaya, Ying, Kawan sekelas
Frenemy: Adudu and the gang, BoBoiBoy
Musuh: Ejojo
Kekuatan: Kuasa Bayang
Kelemahan: Tempat Gelap
Hobi: Belajar
Personaliti: Gila popular, pembersih, rajin belajar, kuat berlatih, suka bersaing dengan Boboiboy, kurang sabar, pandai, mudah bekerjasama, prankster (kadang-kala)




*Frenemy maksudnya Friend and Enemy/rival

Itu sahaja kot, hehe.

Okay, bye!

14 comments:

  1. Thanks ye >< saya orang indonesia, hehe

    ReplyDelete
  2. Hai, salam kenal yaa! Aku juga dari Indonesia ^^

    Sudah lama cari biodata Boboiboy dan kawan-kawan ni. Alhamdulillah, akhirnya ketemu juga XD Terbaik lah blog ni!

    Saya paling suka dengan Fang. Menurut saya, dia memang lebih popular daripada Boboiboy! Ehehehe. Tapi saya pun suka Boboiboy juga♡

    Terimakasih postnya.
    Kalau ada post soal Boboiboy lagi nanti saya mampir lagi. Oke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok! Hehe bangga ada org suka *cough* Terima kasih ya! Fang memang lagi popular hahaha tapi Boboiboy pun popular. Aduh dilema xD

      Delete
    2. Ehehehe XD
      Iya! Betul! Pada mulanya, saya hanya suka Fang sahaja, tapi sekarang jadi suka Boboiboy juga, kerana kemunculan Boboiboy Api yang cool sangat, macam Boboiboy Halilintar >.<

      Boboiboy Api itu comel, friendly pun, tapi senang hilang kawalan kuasanya... aduh, saya jadi ikut dilema XD ahahaha

      Maaf bila bahasa saya tak elok didengar :3 saya nak belajar BM sikit sikit, mungkin anda boleh bantu ajarkan saya? XD

      Delete
    3. Kalau aku mah suka Boboiboy Halilintar kalo lagi marah

      Delete
    4. Kalau aku mah suka Boboiboy Halilintar kalo lagi marah

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, Rasanya tak pnah remove pun -.-

      Delete
  4. I don't know. Can be like. But i love boboiboy since yesterday. I feel really weird yeah :'v

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete